Ce este un Hospice

“Hospice” – concept si misiune

Hospice reprezintă un concept special creat exclusiv pentru oferi confort şi suport bolnavilor şi familiilor acestora. Misiunea acestui loc este aceea de a furniza calitatea vieţii bolnavilor chiar şi în ultimile momente, oferindu-le suport şi demnitate.

Provocarea unui astfel de loc constă tocmai în serviciile pe care le ofera bolnavilor şi rudelor acestora, prin intermediul specialiştilor în medicină, psihologie, sociologie, asistenţă socială şi nu în ultimul rând al îndrumatorilor spirituali.

  • Acest loc oferă liniştea de care fiecare persoană bolnavă are nevoie pentru a conştientiza şi accepta situaţia, pentru a trece mai uşor peste chinuri, cu ajutorul unei asistenţe permanente şi nu în ultimul rând de a stăpani alături de echipa noastră ceea ce înseamnă managementul durerii.

Hospice este un loc atât pentru bolnavii în faza terminală a unei boli incurabile, precum leucemia sau cancerul, cât şi pentru rudele acestora care de cele mai multe ori se văd depaşite de situaţie.

Principiul de baza al unui centru special de ingriiri paliative

Dragostea unui creştin trebuie să se îndrepte cu toată inima, cu tot cugetul şi cu tot sufletul către Dumnezeu şi totodată către aproapele său.

  • « Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi” (Matei 22, 39) fiindcă toţi oamenii sunt facuţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu, prin aceasta fiind toţi frati, iubiţi în mod egal de Dumnezeu. »

 

Hospice-Palliative-Medicine