Oprea Georgeta

Oprea Georgeta din Comuna Dridu, Judeţul Ialomiţa

Mă rog la Dumnezeu, am cărţi mici, cu acatiste… ascult liturghia, cânt şi eu cu preoţii… din cauza situaţiei mele, nu pot să merg la biserică…” mi-a răspuns Dna. Oprea, când am întrebat-o de unde îşi ia puterea şi speranţa de fiecare zi.

Georgeta are 43 de ani şi suferă de paraplegie spastică. În anul 2002, în urma unui accident ce s-a întâmplat când venea de la câmp alături de soţul ei în căruţa plină. În apropierea căii ferate, calul s-a speriat şi a răsturnat căruţa, iar în urma acestui accident Georgeta rămas imobilizată de la mijloc în jos.

De atunci totul a fost greu, mai ales că au o situaţie materială modestă, iar imposibilitatea de a mai munci şi de a se mişca a afectat situaţia întregii familii. Fetiţa lor, la vremea aceea, avea 8 anişori. Soţul, bolnav şi el, a ales să muncească noaptea pentru a-şi putea ajuta soţia în timpul zilei. Să o scoată în curte şi să ajute la treburile gospodăriei.

Georgeta are nevoie de o alimentaţie mai bună, de suplimente nutritive care să o întărească, de pampers pentru adulţi de marime medie, numarul 2. Veniturile familiei sunt mici, iar cei 200 de lei daţi pe pampers înseamnă mult pentru familie.