Andreea Chirila

Povestea familiei Chirilă, o familie saracă din Judeţul Bacău

Vrea să urmeze o facultate, să ne schimbe puţin viaţa, să ne fie mai uşoară şi mie, şi surorii ei.” spune Doamna Chirilă despre fiica mai mica în vârstă de 19 ani, Alexandra.

Ambele fiice s-au născut cu malformaţii, iar cea mică, Alexandra, în urma unei operaţii reuşite a scapat de problemele respiratorii, este premiantă, în pragul examenului de bacalaureat şi îşi doreşte să poată continua studiile… să meargă la facultate, să studieze şi să-şi poată ajuta familia.

Andreea, fiica cea mare în vârstă de 23 de ani, are Sindrom Down şi, din cauza malformaţiilor din naştere nu poate să respire deloc pe nara stânga.

Are nevoie de o intervenţie chirurgicală la nivel maxilo-facial, care ar ajutat-o să respire normal pe nas, de tratament permanent şi de schimbarea lentilelor de două ori pe an, din cauza afecţiunilor la ochi, lucru extrem de costisitor.

Deşi posibilităţile materiale sunt foarte reduse – familia Chirilă locuieşte într-o cameră amenajată în incinta unui grajd, au doar un pat, o masă, un dulap, un frigider, lucruri dăruite de oameni cu suflet mare – familia Chirilă nu şi-a pierdut credinţa în Dumnezeu.

Doamna Chirilă speră la o viaţă decentă pentru ea şi fiicele sale: Alexandra să-şi poată continua studiile, Andreea să aibă acces la tratamentul necesar şi să aibă o căsuţă unde să trăiască împreună.

Orice ajutor contează!